***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Убийството на Нотариуса приличало на това на Алексей Петров. НС почете паметта на жертвите от комунизма, от БСП напуснаха


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 1 февруари   

 

„ Това сякаш наподобява на поръчково ликвидиране. Прилича на случилото се с Алексей Петров т.е. за жалост имаме подобен вид ликвидиране ", сподели Тихомир Безлов в " Денят стартира " във връзка разстрела нощес в София на Мартин Божанов.

„ Доста брутално и сякаш проведено закононарушение. Доколкото разбирам в този комплекс има камери, тъй че дано забележим какво ще покаже следствието ", счита Безлов.

Той дефинира, че Мартин Божанов е " необикновен нарушител ", наказан с отнето имущество.

„ Това, което в последно време си спомняме са случаите с посредничеството му - предложение на заплащане, с цел да се промени следствие на случай. Има недоволства на съдии от него за следствия в Плевен и в София ", добави Безлов.

***

***

Калин Стоянов е уволнил от ГДБОП дамата на убития Мартин Божанов - Нотариуса. Вътрешният министър е прибягнал до мярката, до момента в който е бил шеф на антимафиотите. 

Тя обаче е била възобновена от съда, написа " 24 часа ". Работи като проверяващ служител на реда.

***

„ Ти за каква се взе ", казвал той. Тя му обяснила, че се съди с бизнес семейство, което към този момент му е клиент. " Това не е проблем за мен ", отвърнал Божанов. Жената обаче отказала да подписа контракт с мъжа.

***

Кметът на София Васил Терзиев сервира цветя на Мемориала на жертвите на комунистическия режим в България.

„ Поклон пред жертвите на комунизма. Смирени да си спомним за починалите и страдалите по времето на един нечовечен режим. "

***

С едноминутно безмълвие в памет на жертвите на комунистическия режим стартира съвещанието на Народното събрание. 

Някои депутати от „ Възраждане “ не станаха на крайници. От " Българска социалистическа партия за България " излязоха от залата.

***

„ Като парламентарна република би трябвало да приветстваме всяка демократична форма. 

Това, което би било притеснително, е в случай че това е партия, която безусловно се оглавява косвено от президентството, тъй като това би било директно нарушаване на Конституцията. 

Много е значимо да бъде изчистено кой и в каква роля работи. Ако има партиен план, който би трябвало да бъде обособен от президентството, което не може да се занимава с партийна активност “, означи акад. Денков. 

***

„ Виждам, че президентството се е трансформирало в централа на партия. Хубаво е да сменим надписа – няма смисъл да написа „ президентство “, а „ политическа партия Трети март “.

Видяхме политическите секретари по студиата, разхождат се, популяризират си плана.

Радвам се през днешния ден, че съумях да извадя президента от комфорта му на столчето и си призна, че става политически водач. Време е да си записва партията – евроизборите идват.

Недопустимо е да употребява президентската институция за офиса на партията си. Да излиза от тази постройка, да си наема офис и да стартира да работи бързо на терена “.

***

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов награди служители на реда, кмета на Радомир, чиновници на няколко институции, представители на локалната власт и жители, присъединили се интензивно в издирването на 4-годишно момче. Юлиян Андреев от Украйна се изгуби на 24 януари в региона на Радомир и бе открит с техните общи старания.

„ Благодарение на вашата реакция детето е със фамилията си “, сподели министър Стоянов и благодари за напъните на участвалите в акцията.

***

Глaвният изпълнитeлeн диpeĸтop нa Місrоѕоft Caтя Haдeлa зaяви, чe cъщecтвyвa peaлeн pиcĸ oт „ paзпaдaнe нa cвeтoвния peд “, aĸo дъpжaвитe нe изгoтвят „ цифpoвa “ Жeнeвcĸa ĸoнвeнция. B интepвю зa NВС вчepa тoй пpизoвa CAЩ, Pycия и Kитaй дa ce oбeдинят и дa ce пpeдпaзят oт ĸибepaтaĸи oт злoнaмepeни дъpжaви.

„ Aĸo cтaвa въпpoc зa тoвa дъpжaвитe дa ce нaпaдaт взaимнo, тoгaвa ce нaмиpaмe в cъвceм нoв cвeтoвeн peд и тoвa e cpив нa cвeтoвния peд, ĸaĸъвтo cпopeд мeн нe cмe виждaли дoceгa. “ зaяви Haдeлa.

Жeнeвcĸитe ĸoнвeнции, ĸoитo ca cъcтaвeни oт чeтиpи зaĸoнa ca изгoтвeни пpeз 1949 гoдинa. Te oпpeдeлят ĸaĸ тpябвa дa ce тpeтиpaт цивилнитe и вoйницитe пo вpeмe нa вoйнa. Te ca cвeтoвнo пpизнaти пpaвни cтaндapти, пoдпиcaни oт 196 дъpжaви, cпopeд OOH. 

Oт мнoгo гoдини Місrоѕоft пpизoвaвa зa cъздaвaнe нa „ цифpoвa “ Жeнeвcĸa ĸoнвeнция.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР